Гордість україни
Олександр Конотопський

Що таке Ajax

Це невидимий сторож, який оберігає Ваш дім від грабіжників та небажаних гостей, а також попереджає про загрозу підтоплення чи пожежі. Це охоронна система епохи, коли комп’ютери вже розумнішими від людей, проте люди досі зберігають над ними повний контроль. Система Ajax проста, надійна і стильна, – своєрідний "айфон" у світі охоронних систем. І це розробка, за якою стоять українські "атланти".

Як виник стартап Ajax Systems

Історія компанії почалася у 2011 році. До цього у Конотопського вже був налагоджений свій нехитрий бізнес у цій сфері: він замовляв охоронні системи в Китаї і перепродував їх в Україні. Проте досвід показував, що китайська продукція не витримувала конкуренції через свою сумнівну якість, а західні аналоги коштували надто дорого. А от ніша середнього цінового сегмента пустувала.

Бізнес-підхід Конотопського кардинально змінився після поїздки у Шеньчжень – китайську "мекку" електроніки. Побачивши замість високих технологій і роботів на виробництві звичайних китайців, які своїми руками щось крутять, паяють і складають, а також черги замовників з усього світу, які готові за це щедро платити, український підприємець замислився над питанням: якщо китайці змогли, чому ми не можемо?

Системи Ajax захищають людей у 70 країнах світу

Конотопський повернувся додому з Китаю з твердими намірами налагодити власне виробництво. Його наполегливість та рішучість допомогли залучити інвестиції на мільйон доларів. З тісної київської кімнатки-офісу, працівників якого можна було порахувати на пальцях однієї руки, це кустарне підприємство майже "на коліні" розрослося до повноцінної компанії зі штатом у 200 фахівців та клієнтською базою у 70 країнах. На початках було важко, перші пристрої часто ламалися. Але за два роки команда розробників удосконалила продукти, і сьогодні Ajax Systems – один із лідерів ринку.

Зараз компанія пропонує два десятки пристроїв, включаючи датчики руху, відкриття, розбиття скла, затоплення і пожежі.

Підприємницький геній Олександра Конотопського та його віра в українських інженерів принесла продукції з маркуванням made in Ukraine світове визнання. Найкращим доказом цього є те, що люди в усьому світі довіряють системі Ajax найцінніше: свій дім, майно і навіть життя.